Kip Sate van het spit

Welkom op onze website! Vandaag delen we graag ons recept voor heerlijke kipsaté van het spit op de barbecue. Dit gerecht is perfect voor een gezellige barbecue met vrienden en familie.

We beginnen met de ingrediënten. Voor deze kipsaté heb je nodig:

  • 1 kg kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Saté stokjes

Deze ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden bij de meeste supermarkten en toko’s.

Nu we alle ingrediënten hebben, kunnen we beginnen met de marinade. Meng de rode ui, knoflook, sojasaus, oestersaus, bruine suiker, plantaardige olie, kurkuma, komijn, koriander en chilipoeder in een kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Meng de kipfilet blokjes goed door de marinade en dek de kom af. Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast.

Nu de kip goed gemarineerd is, is het tijd om de saté stokjes te maken. Rijg de kipfilet blokjes aan de saté stokjes. Zorg ervoor dat de kip gelijkmatig verdeeld is over de stokjes.

We zijn nu klaar om te beginnen met het grillen van de kipsaté op de barbecue. Verwarm de barbecue voor op medium-hoog vuur. Leg de saté stokjes op het spit van de barbecue en zorg ervoor dat het vlees stevig vastzit aan de stang. Draai de saté stokjes regelmatig om totdat de kip gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft, dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Terwijl de kipsaté gaart, kun je bijvoorbeeld een frisse salade maken om erbij te serveren. Voor een extra smaakvolle maaltijd kun je ook een pindasaus maken om bij de kipsaté te serveren. Dit is eenvoudig te doen door pindakaas te mengen met ketjap, knoflook, sambal, suiker en wat water.

Als de kipsaté gaar is, haal je deze van het spit. Laat het vlees even rusten alvorens het in plakjes te snijden. Serveer de kipsaté met bijvoorbeeld de zelfgemaakte pindasaus en een frisse salade.

En dat is het! Een heerlijk recept voor kipsaté van het spit op de barbecue. Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld, kun je dit gerecht gemakkelijk thuis maken. Het is een perfect gerecht voor een gezellige barbecue met vrienden en familie. Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *