Gepofte knolselderij van de bbq Knolselderijpuree

Benodigdheden:
Knolselderij
Zout
Peper
Roomboter
Keukenmachine
Kamado BBQ : 160 graden

Steek de bbq aan bij voorkeur een kamado of een barbeque waar er 4 uur lang de temperatuur constant op 160 graden kan worden gehouden. Plaats de knolselderij midden in de kolen. Laat deze ruim 4 uur liggen tot hij helemaal zacht is geworden. Zoals in afbeeldingen bijgevoegd.

Zodra de 4 uur voorbij zijn kan de knolselderij van het vuur worden gehaald, pas op de buitenkant kan nog een beetje na gloeien gebruik bij voorkeur een schaaltje o.i.d. om de knolselderij in te plaatsen en laat hem even afkoelen.

Vervolgens kan hij worden doorgesneden, en worden leeg gehaald met een lepel, schraap voorzichtig langs de buitenkant en probeer zoveel mogelijk van de buiten kant af te halen zonder het as / roet mee te nemen in het eten.

Doe de stukken knolselderijk in de keuken machine wij hebben hiervoor een Magimix keukenmachine voor gebruikt samen met boter ( 4 klontjes en peper en zout ) om het op smaak te brengen. Proef zelf even naar het gewenste resultaat omdat de hoeveelheid kan varieren aan de hand van de grote van knolselderij.

Mocht het inmiddels afgekoeld zijn kan het op de bbq nog even opgewarmd worden en worden gebruikt naast heerlijk paddestoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *