Italiaanse runder rollade van de bbq

Italiaanse runderrollade van de barbecue is een heerlijk gerecht dat vol zit met smaakvolle Italiaanse kruiden en specerijen. Hier is een eenvoudig recept om thuis een heerlijke Italiaanse runderrollade van de barbecue te maken:

Ingrediënten:

  • 1 runderrollade (ongeveer 1 kg)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • Olijfolie

Instructies:

  1. Meng in een kom de fijngehakte knoflook, basilicum, oregano, peterselie, gedroogde tijm, rozemarijn, gedroogde oregano, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout om de Italiaanse kruidenmix te maken.
  2. Rol de runderrollade uit en bestrooi de binnenkant gelijkmatig met de Italiaanse kruidenmix. Rol de rollade weer op en bind deze stevig op met keukentouw, zodat de vulling goed op zijn plaats blijft zitten.
  3. Bestrijk de buitenkant van de runderrollade met olijfolie en bestrooi deze met extra Italiaanse kruidenmix voor een extra smaakboost.
  4. Verwarm de barbecue voor op indirecte hitte, ongeveer 140-160°C.
  5. Plaats de runderrollade op het indirecte gedeelte van de barbecue en sluit de deksel. Rooster de rollade gedurende ongeveer 1 tot 1,5 uur, of tot de kerntemperatuur van de rollade 55-60°C is voor medium-rare. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren.
  6. Haal de runderrollade van de barbecue en laat deze enkele minuten rusten voordat je het keukentouw verwijdert en de rollade in plakken snijdt.
  7. Serveer de Italiaanse runderrollade van de barbecue met je favoriete bijgerechten, zoals gegrilde groenten, aardappelsalade of een frisse salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *