Benodigdheden:
Procureur Heyde Hoeve ( van bbqquality.nl )
BBQ Saus ( kies zelf een favorite BBQ Saus )
BBQ Rub
Appelsap
Rookhout snippers in het water
Temperatuur meter
Tijd en geduld
Kamado BBQ : 100 graden
Vlees
Haal het vlees een dag van de te voren uit de vriezer en laat het volledig ontdooien. Zodra het ontdooid is kan de BBQ Rub er ruim overheen
BBQ Voorbereiding
Steek de kamada bbq of bbq met deksel aan steek hem aan 1 kant aan en laat er een kleine gloeiende ruimte in ontstaan zoals hieronder op de foto. Dit zorgt ervoor dat de bbq rustig op temperatuur komt en zo niet te hard stijgt in temperatuur.
Rookhout toevoegen
Voor het doorweekte rookhout toe aan de bqq een aantal snipper op het vuur en een aantal er ruim omheen, zo heb je de eerste 2 uur lang continue rook rond het vlees.
Vervolgens bouw je de bbq in met indirecte hitte en een drip pan gevuld met kraanwater. Vervolgens het rooster, het vlees en de digitale temperatuur meter.
Appelsap toevoegen
Gebruik een spray gevuld met appelsap en spray iedere 20 a 30 minuten het vlees in met appelsap.
Na ongeveer 2 uur en of als het vlees de 64 graden heeft bereikt kun je het van het rooster afhalen.
Aluminium folie inpakken flinke scheut / 60 ml of naar grote van het vlees ruime hoeveelheid appelsap toevoegen aan de aluminium folie. en volgens laten liggen tot dat de kern 92 graden heeft bereikt
Rusten
Laat het vlees 30 min rusten hier wordt het alleen maar lekkerder van! maar het is wel moeilijk als er zulke lekkere geuren van af komen om er 30 min van af te blijven.
Bewaar het vocht in een aparte schaal of bbq bak, pulled de pork met klauwen of een vork, voeg vervolgens het vocht bij het pulled pork vlees en voeg daar naar wens een lekkere bbq saus aan toe. Speel zelf met de gewenste hoeveelheid.
Terug op de BBQ
Zet hem vervolgens nog even terug op de bbq en het is niet erg als de temperatuur iets oploopt nu naar bijv 150 graden, dan kookt het vocht een beetje in in combinatie met de bbq saus. Nu het is Klaar om op te eten zorg dat de broodjes klaar staan en vul deze met de overheerlijke pulled pork.