Gegrilde ananas van het spit

Welkom op onze website! Vandaag delen we graag ons recept voor gegrilde ananas van het spit op de barbecue. Dit gerecht is heerlijk zoet en perfect als dessert na een gezellige barbecue met vrienden en familie.

We beginnen met de ingrediënten. Voor deze gegrilde ananas heb je nodig:

  • 1 ananas, geschild en in plakken gesneden
  • 1/2 kopje bruine suiker
  • 1/4 kopje gesmolten boter
  • 1/4 kopje rum (optioneel)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Een snufje zout
  • Bamboe spiesen

Deze ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden bij de meeste supermarkten en speciaalzaken.

Nu we alle ingrediënten hebben, kunnen we beginnen met de marinade. Meng de bruine suiker, gesmolten boter, rum (indien gebruikt), kaneel, nootmuskaat en zout in een kom. Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Rijg de ananasplakken aan het spit.

Nu kunnen we de marinade aanbrengen. Bestrijk de ananasplakken met de marinade en laat het even intrekken.

We zijn nu klaar om te beginnen met het grillen van de ananas op de barbecue. Verwarm de barbecue voor op medium-hoog vuur. Plaats het spit van de barbecue en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten aan de stang. Draai de spiesen regelmatig om totdat de ananas mooi goudbruin en gekarameliseerd is. Dit duurt ongeveer 45 minuten.

Terwijl de ananas gaart, kun je bijvoorbeeld een bolletje vanille-ijs klaarzetten om erbij te serveren. Dit vormt een perfecte combinatie met de zoete gegrilde ananas.

Als de ananas gaar is, haal je deze van het spit. Serveer de gegrilde ananas direct met het bolletje vanille-ijs. Je kunt de ananas eventueel garneren met wat verse muntblaadjes.

En dat is het! Een heerlijk recept voor gegrilde ananas van het spit op de barbecue. Met de juiste ingrediënten en een beetje geduld, kun je dit gerecht gemakkelijk thuis maken. Het is een perfect dessert voor na een gezellige barbecue met vrienden en familie. Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *