Varkensfilet van het Spit

Hier is een recept voor varkensfilet van het spit op de barbecue:

Ingrediƫnten:

  • 1,5 kg varkensfilet
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng in een kom de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, cayennepeper, zout en peper.
  2. Wrijf de varkensfilet goed in met het kruidenmengsel. Dek de varkensfilet af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
  3. Rijg de varkensfilet aan het spit van de barbecue en zorg ervoor dat het vlees stevig vastzit aan de stang.
  4. Verwarm de barbecue voor op medium-hoog vuur. 160 graden
  5. Plaats de varkensfilet op het spit en draai deze regelmatig om totdat het vlees gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft, dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
  6. Haal de varkensfilet van het spit en laat het vlees even rusten alvorens het in plakjes te snijden.
  7. Serveer de varkensfilet met bijvoorbeeld aardappelsalade en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *