Hier is een recept voor varkensfilet van het spit op de barbecue:
Ingrediƫnten:
- 1,5 kg varkensfilet
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el paprikapoeder
- 1 el gedroogde tijm
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 1 tl cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng in een kom de knoflook, olijfolie, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, cayennepeper, zout en peper.
- Wrijf de varkensfilet goed in met het kruidenmengsel. Dek de varkensfilet af en laat minstens 2 uur marineren in de koelkast.
- Rijg de varkensfilet aan het spit van de barbecue en zorg ervoor dat het vlees stevig vastzit aan de stang.
- Verwarm de barbecue voor op medium-hoog vuur. 160 graden
- Plaats de varkensfilet op het spit en draai deze regelmatig om totdat het vlees gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft, dit duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.
- Haal de varkensfilet van het spit en laat het vlees even rusten alvorens het in plakjes te snijden.
- Serveer de varkensfilet met bijvoorbeeld aardappelsalade en gegrilde groenten.
Eet smakelijk!