Dubbeldoel bavette bbq

Hier is een recept voor gegrilde Dubbeldoel bavette op de barbecue:

Ingrediënten:

  • 1,2 kg Dubbeldoel bavette (of flanksteak)
  • 4 el olijfolie
  • 1 el versgemalen peper
  • 1 tl zout

Instructies:

  1. Haal de bavette uit de koelkast en laat hem ongeveer een half uur op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de barbecue tot medium-hoog.
  3. Leg de Bavette eerst kort indirect ( max 10 min )
  4. Leg de bavette op de barbecue en bak hem ongeveer 8-10 minuten aan elke kant, of totdat deze gaar is naar jouw wens. ( 55 / 58 ) graden celsius
  5. Haal de bavette van de barbecue en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt en serveert.

Serveer de gegrilde bavette met een frisse salade, aardappelen of een stokbrood. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *